The Big Read

Lezárult a Big Read 2018 olvasási verseny, melyen ismét nagyon sokan részt vettek, vagyis a legfontosabb: angol nyelven olvastak!
A nyertes iskolák kiegészítő anyagainkból összeállított, mintegy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak (pl: Oxford Grammar for Schools, Oxford Word Skills, Oxford Essential Dictionary, Oxford Wordpower Dictionary, OBW Bestseller Reader Pack). Kategóriánként a legtöbb szót olvasó diákot külön jutalmazzuk.

2018-ban ők voltak a legjobbak:

Kategória: 0-300 diák

Nyertes iskola: Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola
(Békéscsaba, Szarvasi út 31.)
Szavak száma: 1 003 804
Kapcsolattartó: Puskás György

Nyertes diák: Frankó Csaba
Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola (Békéscsaba, Szarvasi út 31.)
Szavak száma: 81 994
Tanára: Puskás György

Kategória: 300-500 diák

Nyertes iskola: Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium
(Salgótarján, Kissomlyó u. 1.)
Szavak száma: 2 691 792
Kapcsolattartó: Zsiveráné Fekete Borbála

Nyertes diák: Lénárt Lili
Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium (Salgótarján, Kissomlyó u. 1.)
Szavak száma: 150 000
Tanára: Sulyok Krisztina

Kategória: 500+ diák

Nyertes iskola: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium
(Miskolc, Fényi tér 2-12.)
Szavak száma: 9 007 663
Kapcsolattartó: Juhász-Nagy Andrea

Nyertes diák: Kiss Gábor
Bethlen G. Ref. Gimnázium és Szathmáry Kollégium (Hódmezővásárhely, Szőnyi u. 2.)
Tanára: Jenei Erzsébet
Szavak száma: 851 242
Kapcsolattartó: Berényi Gabriella

Szeretettel gratulálunk!


Ismét meghirdettük a Big Read olvasási versenyt! Olvasásra bíztattunk minden általános és középiskolát, hogy kiderüljön, melyik iskola tudja a legtöbb szót elolvasni 2018. április 30-ig az angol nyelvű könnyített olvasmányok segítségével. Idén digitálisan is lehetett olvasni az Oxford Readers Collection segítségével.

 • A versenyt az Oxford University Press magyarországi képviselete (1113 Budapest, Nagyszőlős u. 11-15.) szervezi a magyarországi általános és középiskoláknak.
 • A nevezés feltétele: minimum 10 db könnyített olvasmány rendelése a Big Read rendelőlapon, vagy 3 db Oxford Readers Collection (e-book gyűjtemény) rendelése.
 • A verseny célja, hogy az iskolába járó diákok minél többet olvassanak angolul és összefogással a legtöbb szót olvassák. A versenyben az ’Oxford Bookworms Library’, a ’Dominoes’, a ‘Classic Tales’ ill. a ’Read and Discover’ és a ‘Read and Imagine’ sorozatok olvasásával lehet szavakat gyűjteni. (A szavak száma a regisztrációs csomagban található Reader katalógusban, valamint a könyvek legújabb kiadásainál a hátsó borítón van feltüntetve. Az Oxford Readers Collection esetében az olvasott szavak számát a rendszer automatikusan követi.)
 • Ajándékok és kedvezmény a nevezéskor:

  Nyomtatott olvasmányok esetén:

  • A könnyített olvasmányokat 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg minden nevező iskola az Oxford University Press Könyvesbolttól a Big Read rendelőlap segítségével.
  • 10-49 db nyomtatott olvasmány rendelése után egyet adunk ajándékba
  • 50-99 db nyomtatott olvasmány rendelése után öt olvasmányt és az Oxford English Grammar Course egy kötetét adjuk ajándékba
  • 100 nyomtatott olvasmány rendelése fölött 10 könnyített olvasmányt és az Oxford Advanced Learner’s Dictionary 9. kiadását kapja az iskola
  Az ajándék megrendelésenként értendő, készpénzre nem váltható és cserére sincsen mód.

  Oxford Readers Collection (e-book gyűjtemény) rendelése esetén:

  • Az e-bookokat honlapunkról az alábbi linken rendelheti meg az iskola online fizetéssel. Oxford Readers Collection
  • 3 db Oxford Readers Collection (e-book gyűjtemény) rendelése után egy nyomtatott olvasmányt küldünk ajándékba. A vásárlás igazolásához, kérjük a megrendeléskor mellékletben kapott számlát (invoice, pdf) irodánk címére e-mailben elküldeni: info.hungary@oup.com
  Az ajándékokat a fent feltüntetett darabszámok esetén biztosítjuk, a nyomtatott olvasmányok és az e-book rendelés darabszámai nem vonhatók össze.

  Amennyiben az iskola részt kíván venni a versenyben, válasszanak egy kapcsolattartó angoltanárt, aki a versenyt az intézményen belül összefogja és koordinálja. A kapcsolattartó tanár küldje el az iskola nevezési lapját a Big Read megrendelőlappal vagy az e-book vásárlás bizonylatával (invoice, pdf) együtt az info.hungary@oup.com email címre a saját nevének, iskolájának és a választott kategóriának feltüntetésével.
  A nevezési kategóriák az iskola tanulói létszámától függően: 0-300 diák, 300-500 diák, 500+ diák.
  A tárgyba, kérjük, írja be a ‘The Big Read18’ címet!

  A regisztrációt követően irodánk elküldi az iskola részére a versenyzést segítő dokumentumokat, melyek honlapunkról is letölthetőek, elérhetőek:

  • „Find Your Level” poszter – mintaszövegek a megfelelő szintű olvasmány kiválasztásához
  • Reader katalógus a tanulók érdeklődéséhez és nyelvi szintjéhez legjobban illeszkedő olvasmányok megtalálásához
  • Fénymásolható adatlap valamint összesítő lap az olvasmányok szómennyiségének egyszerű regisztrálásához
  • Magyar nyelvű tankönyvkatalógus (12. oldalán részletes leírás a rendelhető e-book gyűjteményekről)
  • Az összesítő lapon rögzíthető, hogy a diákok összesen hány szót „teljesítettek”.

  Dokumentumok:

  Nyeremények a verseny zárásakor:
  Amelyik iskola a saját kategóriájában a legtöbb szót olvasta, kiegészítő anyagainkból összeállított, mintegy 50.000 Ft értékű ajándékcsomagot kap (pl: Oxford Grammar for Schools, Oxford Word Skills, Oxford Angol-Magyar Szótár, Oxford Wordpower Dictionary, OBW Bestseller Reader Pack). Kategóriánként a legtöbb szót olvasott diákot külön jutalmazzuk. A nyeremény készpénzre nem váltható és cserére sincsen mód.

  A verseny zárása: a verseny végén kérjük, összesítsék a tanulók által elolvasott szavak számát. Töltsék ki az összesítő lapot, és küldjék vissza irodánknak az info.Hungary@oup.com címre. A lapok beérkezési határideje 2018. április 30. Az összesítő lapok feldolgozása után, legkésőbb 2018. május 31-ig, kiadónk a honlapon és hírlevelünkben teszi majd közzé az eredményeket és postai úton juttatja el a nyertes iskoláknak és diákoknak az ajándékokat.

  Fontos határidők:

  • A verseny 2017. október 15-től 2018. április 30-ig tart.
  • A nevezés beküldésének határideje: 2017. december 31.
  • A rendelőlap felhasználható: 2018. március 31-ig.
  • Az összesítő lap beküldésének határideje: 2018. április 30.
  • Az eredményhirdetés határideje: 2018. május 31. (honlapunkon és hírlevelünkben)
  Látogasson el a www.oup.com/elt/gradedreadingoldalra, ahol a verseny lebonyolítását és az olvasmányok feldolgozását további ötletek és ingyenesen letölthető anyagok (feladatlapok, olvasónapló, videók, tanítási ötletek stb.) segítik. Hasznos időtöltést és jó versenyzést kívánunk!